معرفی کتاب آشنایی با مالیات اصناف

رضا هوشمندی در کتاب آشنایی با مالیات اصناف، به مفاهیم مالیات، هدف از وصول آن و قوانین مالیاتی در صنف‌های مختلف کاری پرداخته است.

در بیشتر کشورهای جهان، درآمدهای مالیاتی دولت، مهم‌ترین منبع درآمدی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی واقتصادی دولت است. درآمدهای مالیاتی علاوه بر تامین هزینه‌های جاری دولت‌ها (ملی و محلی)، مهم‌ترین و پایدارترین منبع تامین‌مالی طرح‌های عمرانی به خصوص برای ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت رشد و توسعه اقتصادی کشورها نیز می‌باشد. به نوعی که در‌آمدهای مالیاتی، دولت‌ها را در بهبود شاخص‌های رشد و توسعه اقتصادی کشورها یاری می‌دهد، رفاه‌ عمومی، بهداشت، سلامت، آسایش افراد را درمناطق مختلف کشور ارتقاء می‌دهد.

بر این‌ اساس می‌توان اذعان داشت که بین رشد و توسعه اقتصادی کشورها و درآمدهای مالیاتی دولت‌ها، رابطه مستقیمی و مستحکمی وجود دارد. در این بین رشد و توسعه شاخص‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز تحت تاثیر درآمد مالیاتی دولت است. البته درآمد مالیاتی دولت شامل سبدی از انواع مختلف مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم است که به تبع عوامل متعددی تغییر می‌نماید. در نتیجه انواع مختلف مالیات در سبد مالیاتی دولت‌ها بصورت پویا وجود دارند که با توجه به عوامل مختلف همچون دوره زمانی، محل فعالیت و...، برای تامین مالی دولت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بدین ترتیب در کشورهای مختلف، یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت‌ها، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مناسب در تدوین و تصویب نظام مالیاتی مطلوب باتوجه به شرایط و عوامل مختلف است که نوع مالیات‌ها، نرخ‌های مالیاتی، روش جمع‌آوری، کنترل، نظارت و بازرسی بر همه رویه‌ها و فرآیندها و...، بصورت ساده و کارا باشد. همچنین باید از طرق مختلف عموم مردم با مباحث مختلف مرتبط با مالیات آشنا شوند و با فرهنگ‌سازی مناسب، با مزایای پرداخت مالیات آگاه و آشنا شوند. در این راستا تبلیغات زیادی جهت تغییر دیدگاه مردم نسبت به مالیات و در نظر گرفتن مالیات به عنوان جزیی از بدهی مردم به دولت صورت‌ گیرد، تا پرداخت به موقع مالیات به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و مردم مالیات خود را به موقع و به میزان واقعی پرداخت نمایند.

 و کتاب های بیشتر