این وبلاگ برای انتشار مطالب جامعه شناسی و اقتصاد است

۱۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

تدریس درس بودجه و امور مالی دولت

لینک فیلم تدریس درس بودجه و امور مالی دولت جهت مشاهده در منزل (یادگیری معکوس)

برای دانلود روی لینک اینجا کلیک کنید

این فیلم برای مشاهده مجدد بارگذاری شد(در صفحه دوم وبلاگ نیز قابل مشاهده است)

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۲۱:۰۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

نتایج ارزیابی آزمون دانش آموزان درس بودجه و امور مالی دولت

نتایج ارزیابی آزمون دانش آموزان

پس از برگزاری کلاس آنلاین در فضای مجازی، لینک آزمون درس بودجه وامورمالی دولت  در اختیار دانش آموزان قرار گرفت ودانش آموزان با توجه به  شماره گروه های خود در این آزمون شرکت کردند که نتایج آن ارائه می شود واین نتایج جهت اطلاع داش آموزان از فرایند یادگیری گروهی خود در وبلاگ مربوطه نیز بارگذاری شد.

ادامه مطلب...
۱۳ خرداد ۹۹ ، ۰۰:۳۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

مزایای مالیات بر ارزش افزوده


۰۸ خرداد ۹۹ ، ۱۸:۱۶ ۱۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

بودجه دولت چیست؟

۰۸ خرداد ۹۹ ، ۱۸:۱۶ ۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

تعریف مالیات بر ارزش افزوده

۰۸ خرداد ۹۹ ، ۱۸:۱۵ ۹ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

جایگاه مالیات

۰۸ خرداد ۹۹ ، ۱۸:۱۴ ۶ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

معرفی کتاب های جهت مطالعه بیشتر در زمینه مالیات

معرفی کتاب آشنایی با مالیات اصناف

رضا هوشمندی در کتاب آشنایی با مالیات اصناف، به مفاهیم مالیات، هدف از وصول آن و قوانین مالیاتی در صنف‌های مختلف کاری پرداخته است.

در بیشتر کشورهای جهان، درآمدهای مالیاتی دولت، مهم‌ترین منبع درآمدی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی واقتصادی دولت است. درآمدهای مالیاتی علاوه بر تامین هزینه‌های جاری دولت‌ها (ملی و محلی)، مهم‌ترین و پایدارترین منبع تامین‌مالی طرح‌های عمرانی به خصوص برای ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت رشد و توسعه اقتصادی کشورها نیز می‌باشد. به نوعی که در‌آمدهای مالیاتی، دولت‌ها را در بهبود شاخص‌های رشد و توسعه اقتصادی کشورها یاری می‌دهد، رفاه‌ عمومی، بهداشت، سلامت، آسایش افراد را درمناطق مختلف کشور ارتقاء می‌دهد.

ادامه مطلب...
۰۷ خرداد ۹۹ ، ۱۵:۵۵ ۵ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

انواع مالیات در ایران

انواع مالیات در ایران

انواع مالیات در ایران به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

الف) مالیات های مستقیم

ب) مالیات های غیرمستقیم

در تعریف این دو دسته از مالیات‌ها اختلافاتی وجود دارد با این وجود شایع‌ترین تعریف این است که درصورتی که مؤدی مالیاتی و پرداخت‌کننده مالیات یک نفر باشند آن مالیات مستقیم محسوب می‌‌شود وگرنه مالیات غیرمستقیم خواهد بود (به شخصی که مسئول پرداخت مالیات است، مؤدی مالیاتی گفته می‌‌شود). برای اینکه بحث روشن‌تر شود، به بررسی هر دسته از این مالیات‌ها و مصادیق آنها می‌‌پردازیم.

ادامه مطلب...
۰۷ خرداد ۹۹ ، ۱۵:۴۵ ۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

تاریخچه مالیات در ایران.

تاریخچه مالیات در ایران

بنا بر سوابق، ایران از قدیمی‌ترین کشورهایی است‌ که برای تامین مخارج عمومی، دست به وصول‌ مالیات زده است. به‌زعم برخی از تاریخ نویسان‌ عمر تاریخ مالیات در ایران به بیش از پنج هزار سال می‌رسد و وصول‌ مالیات به زمان سومریان برمی‌گردد.اما برای اولین‌ بار امور مالیات در زمان داریوش بزرگ هخامنشی‌ تنظیم و تعیین و ساتراپ یا بخش‌های امپراتوری‌ ملزم به پرداخت میزان معینی مالیات می‌شوند. در حالی که قبل از آن به‌ دریافت پیشکش‌ها و هدایا اکتفا می‌شد. از زمان سلوکیان به بعد نظام مالیاتی مختلط و شامل هر دو نوع مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم بود. مهم‌ترین مالیات‌های مستقیم‌ خراج؛ یعنی مالیات اراضی و پس از آن مالیات سرانه‌ بود.در این زمان هنوز هدایا گرفته و علاوه‌ بر آن مبالغی مالیات جنسی نیز دریافت می‌شد ولی‌ مالیات غیرمستقیم منحصر به حقوق گمرکی بود. در زمان هخامنشیان مالیات توزیعی بود و مبلغ کل‌ مالیات مملکتی بین نواحی مختلف کشور تقسیم‌ می‌شد. در دوره ساسانیان مالیات نرخی شد و بر حسب «مقاسمه» وصول می‌شد و به نسبت خوبی و بدی محصول سهمی از حاصل اراضی دریافت‌ می‌شد. شاهان ساسانی غالبا میل داشتند نسبت به‌ مردم با عدالت رفتار کنند.گفته‌اند که انوشیروان‌ در این خصوص بسیار سختگیر بود و در یک زمان‌ هشتاد نفر مامور وصول مالیات را که به رعیت تعدی‌ کرده بودند یک جا کشت.

ادامه مطلب...
۰۷ خرداد ۹۹ ، ۱۵:۳۳ ۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی

اصول بودجه

  1. اصول بودجه
  2.  اصل سالانه بودن بودجه.
  3. اصل تعادل بودجه
  4. اصل وحدت بودجه.
  5.  اصل کاملیت یا جامعیت بودجه

ادامه مطلب...
۰۶ خرداد ۹۹ ، ۱۷:۴۵ ۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
زهرا الماسی